~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018.................Σελίδες προβληματισμού -πολιτών της Ανατολικής Αττικής- για κοινωνικές ανατροπές
......ΟΧΙ στα μνημόνια... στηρίζουμε μια Αριστερή λύση... Περιμένουμε και τους δικούς σας προβληματισμούς για την πολιτική κατάσταση
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση...

"η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της ε.ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [ο δρόμος της αριστεράς]

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Δεν περισσεύει απολύτως κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε ενωμένοι γερά γιατί πιστεύουμε στη δημοκρατία και τη διαφορετικότητά μας. Με συναινέσεις μπορούμε να βγούμε όλοι μαζί περισσότεροι απ' το Συνέδριο.

Ιδρυτικό Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμος λαός - Κάνουμε το βήμα για την κυβέρνηση της Αριστεράς

Παναγιώτης Λαφαζάνης 


Χαιρετίζω όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που δίνουν το αγωνιστικό παρόν ώστε μετά το συνέδριο να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μεγάλο άλμα που θα συγκροτήσει πολιτικούς, ταξικούς αγώνες. 
Το συνέδριό μας αφορά την κοινωνία, την Ελλάδα που βουλιάζει, γίνεται σε μια στιγμή που απολύονται δεκάδες χιλιάδες απ' το δημόσιο, που η κυβέρνηση κάνει Ιουλιανά πραξικοπήματα. Είναι σαφές στο λαό ότι στη χώρα έχει επιβληθεί δικτατορία με μια κυβέρνηση ανδρεικέλων που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών. 
Η δικτατορία της τρόικας είναι δικτατορία του νομίσματος, όλα τα τελευταία τρία χρόνια γίνονται υπό την απειλή να μην φύγει η χώρα από το ευρώ. Τρόικα είναι η ΕΕ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ. Αυτή τη δικατορία έχει επιβάλλει στη χώρα το διεθνές κεφάλαιο. Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας, τα μέτωπά μας, ο προσανατολισμός μας.
Τα σύγχρονα τανκς είναι τα σύγχρονα media της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Με αυτά αναμετριώμαστε και μ'αυτά θα συγκρουστούμε. από το συνέδριο πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα και να τα πούμε ευθέως στον ελληνικό λαό, χωρίς αντιφάσεις, κενά και αποσιωπήσεις. Ο τότε Συνασπισμός ψήφισε το Μάαστριχτ, αλλά με αγώνες στο εσωτερικό μας φτάσαμε σε σημείο να το καταδικάσουμε. Η συζήτηση για την ευρωζώνη ανοίγει σε όλη την Ευρώπη. Μιλάμε για διαγραφή του χρέους. Διαγραφή που έγινε κατά 80% το 2008 στο Ιράκ. Αυτός ο δρόμος δεν είναι μαξιμαλιστικός, δεν είναι λόγια του αέρα, είναι ο τρόπος για να περάσουμε απέναντι. 
Υπάρχει κανείς που δε θέλει να προχωρήσουμε στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ; Αλλά δε σημαίνει αυτό να πετάξουμε βαρίδια από το σκάφος, είναι πρώτα απ' όλα αυτό που έχουμε στην καρδιά μας, σημαίνει αγώνας, μέλη δραστήρια, που είναι στο Ραδιομέγαρο και στο δρόμο. 
Αυτά τα μέλη θέλουμε. Δεν περισσεύει απολύτως κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε ενωμένοι γερά γιατί πιστεύουμε στη δημοκρατία και τη διαφορετικότητά μας. Με συναινέσεις μπορούμε να βγούμε όλοι μαζί περισσότεροι απ' το Συνέδριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου