~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018.................Σελίδες προβληματισμού -πολιτών της Ανατολικής Αττικής- για κοινωνικές ανατροπές
......ΟΧΙ στα μνημόνια... στηρίζουμε μια Αριστερή λύση... Περιμένουμε και τους δικούς σας προβληματισμούς για την πολιτική κατάσταση
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση...

"η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της ε.ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [ο δρόμος της αριστεράς]

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΔEIΚΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡIΑΣ ΤΟΥ ΤYΠΟΥ 2013


2013 ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΔΕΊΚΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ ΤΟΥ ΤΎΠΟΥ: ΕΞΑΝΈΜΙΣΕ ΤΙΣ ΕΛΠΊΔΕΣ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΆΝΟΙΞΗ

Μετά τις "αραβικές πηγές" και άλλα κινήματα διαμαρτυρίας που ώθησε πολλές ανόδους και πτώσεις στο δείκτη του προηγούμενου έτους, για το 2013 Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου Παγκόσμια σηματοδοτεί μια επιστροφή σε μια πιο συνηθισμένη διαμόρφωση.
Η κατάταξη των περισσότερων χωρών δεν είναι πλέον οφείλεται σε δραματικές πολιτικές εξελίξεις.Δείκτης φέτος είναι μια καλύτερη αντανάκλαση των στάσεων και των προθέσεων των κυβερνήσεων προς την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Οι ίδιες τρεις ευρωπαϊκές χώρες που με επικεφαλής τον δείκτη πέρυσι κατέχουν τις τρεις πρώτες θέσεις φέτος. Για τρίτο συνεχές έτος, η Φινλανδία έχει διακριθεί ως η χώρα που σέβεται περισσότερο την ελευθερία των ΜΜΕ. Ακολουθείται από την Ολλανδία και τη Νορβηγία .
Παρά το γεγονός ότι πολλά κριτήρια υπόψη, που κυμαίνονται από τη νομοθεσία για τη βία κατά δημοσιογράφων, δημοκρατικές χώρες καταλαμβάνουν το πάνω μέρος του δείκτη, ενώ δικτατορικές χώρες καταλαμβάνουν τις τρεις τελευταίες θέσεις. Και πάλι είναι η ίδια τρία όπως και πέρυσι - το Τουρκμενιστάν , η Βόρεια Κορέα και η Ερυθραία .
"Ο Δείκτης Ελευθερίας του Τύπου που δημοσιεύθηκε από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα δεν λαμβάνει άμεσα υπόψη του το είδος του πολιτικού συστήματος, αλλά είναι σαφές ότι οι δημοκρατίες παρέχουν καλύτερη προστασία για την ελευθερία να παράγουν και να κυκλοφορούν ακριβείς ειδήσεις και πληροφορίες από τις χώρες όπου παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα γενικός γραμματέας Christophe Deloire είπε.
"Σε δικτατορίες, οι πάροχοι ειδήσεων και τις οικογένειές τους που εκτίθενται σε αδίστακτους αντίποινα, ενώ στις δημοκρατίες τους παρόχους ειδήσεων έχουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση των μέσων ενημέρωσης και των συγκρούσεων συμφερόντων. Αν και η κατάστασή τους δεν είναι πάντα συγκρίσιμα, θα πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αντιστέκονται πίεση αν είναι επιθετικά επικεντρώθηκε ή διάχυτη. "
Παράλληλα με την απελευθέρωση του 2013 Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου της, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα για πρώτη φορά δημοσιεύει ετήσια παγκόσμια «δείκτης» της παγκόσμιας ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης. Αυτό το νέο αναλυτικό εργαλείο μετρά το συνολικό επίπεδο της ελευθερίας της πληροφόρησης στον κόσμο και η απόδοση των κυβερνήσεων του κόσμου στο σύνολό τους σε σχέση με αυτό το κλειδί της ελευθερίας.
Εν όψει της εμφάνισης των νέων τεχνολογιών και την αλληλεξάρτηση των κυβερνήσεων και των λαών, η ελευθερία να παράγουν και να κυκλοφορούν ειδήσεις και πληροφορίες που πρέπει να αξιολογηθούν σε πλανητικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Σήμερα, το 2013, η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης "δείκτης" ανέρχεται σε 3395, ένα σημείο αναφοράς για τα επόμενα χρόνια.
Ο δείκτης μπορεί επίσης να κατανέμεται ανά περιοχή και, μέσω της στάθμισης με βάση τον πληθυσμό της κάθε περιοχής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή βαθμολογία από μηδέν έως 100 στην οποία μηδέν αντιπροσωπεύει απόλυτο σεβασμό για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.Αυτό παράγει ένα σκορ της τάξης του 17,5 για την Ευρώπη , 30,0 για την Αμερική , 34,3 για την Αφρική , 42,2 για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και 45,3 για την Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία . Παρά τις αραβικές πηγές, η Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, την περιοχή έρχεται τελευταία με 48,5.
Ο μεγάλος αριθμός των δημοσιογράφων και δικτυοναύτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους το 2012 (η πιο θανατηφόρα χρονιά του καταχωρηθεί από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα σε ετήσια σύνοψη του), φυσικά είχε σημαντικό αντίκτυπο στην κατάταξη των χωρών στις οποίες αυτές οι δολοφονίες έλαβαν χώρα, πάνω απ 'όλα Σομαλία (175ο, -11), η Συρία (176ο, 0),Μεξικό (153ος, -4) και το Πακιστάν (159ος, -8).
Από πάνω προς τα κάτω
Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν επιδείξει και πάλι την ικανότητά τους να διατηρήσουν ένα βέλτιστο περιβάλλον για τους παρόχους ειδήσεων. Φινλανδία (1ο, 0), Ολλανδία (2η, +1) και τη Νορβηγία(3ος, -2) είχαν στην κατοχή τους για τις τρεις πρώτες θέσεις. Καναδάς ( 20η -10) μόλις αποφευχθεί πτώση από την κορυφή 20. Ανδόρα (5ος), και Λιχτενστάιν (7ος) έχουν εισέλθει στο δείκτη για πρώτη φορά, ακριβώς πίσω από τους τρεις ηγέτες.
Στο άλλο άκρο του δείκτη, οι ίδιες τρεις χώρες όπως πάντα - Τουρκμενιστάν , Βόρεια Κορέα καιΕρυθραία - καταλαμβάνουν τις τρεις τελευταίες θέσεις στο δείκτη. Άφιξη του Kim Jong-un του επικεφαλής του Ερημίτη Βασίλειο δεν έχει με κανένα τρόπο άλλαξε τον απόλυτο έλεγχο του καθεστώτος των ειδήσεων και των πληροφοριών. Ερυθραία (179α, 0), ο οποίος πρόσφατα ταρακουνήθηκε από μια σύντομη ανταρσία από τους στρατιώτες του υπουργείου πληροφοριών, συνεχίζει να είναι μια τεράστια ανοιχτή φυλακή για τους ανθρώπους της και αφήνει τους δημοσιογράφους πεθαίνουν υπό κράτηση. Παρά τις μεταρρυθμιστικές του λόγου, το καθεστώς του Τουρκμενιστάν δεν έχει αποφέρει μια ίντσα του ολοκληρωτικού ελέγχου της από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι τρεις χώρες κάτω αμέσως πριν από τη Συρία (176η, 0), όπου ένα θανάσιμο πόλεμο πληροφοριών που διεξάγεται, και τη Σομαλία (175η, -11), η οποία είχε μια θανατηφόρα χρονιά για τους δημοσιογράφους. Ιράν ( 174ο, +1), Κίνα (173ο, +1), το Βιετνάμ(172η, 0), Κούβα (171ο, -4), το Σουδάν (170η, 0) και η Υεμένη (169η, +2) συμπληρώνουν τον κατάλογο των δέκα χωρών ότι ο σεβασμός της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης τουλάχιστον. Δεν είναι ικανοποιημένοι με φυλάκιση δημοσιογράφων και δικτυοναύτες, το Ιράν και παρενοχλεί τους συγγενείς των δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών των ατόμων που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Μεγάλες αυξήσεις ...
Μαλάουι (75η, +71) καταχώρησε το μεγαλύτερο άλμα του δείκτη, σχεδόν την επιστροφή στη θέση που κατείχε πριν από τις υπερβολές στο τέλος της διοίκησης Μουταρίκα. Ακτή Ελεφαντοστού (96ο, 63), το οποίο αναδύεται από τη μετεκλογική κρίση μεταξύ των υποστηρικτών του Laurent Gbagbo και Alassane Ouattara, έχει επίσης αυξηθεί, την επίτευξη καλύτερη θέση από το 2003.
Βιρμανία (151ο, +18) συνέχισε την ανάβαση ξεκίνησε το δείκτη του προηγούμενου έτους.Προηγουμένως, είχε στο κάτω μέρος 15 κάθε χρόνο από το 2002, αλλά τώρα, χάρη στις μεταρρυθμίσεις της Βιρμανίας πρωτοφανή άνοιξη, έχει φτάσει ποτέ καλύτερη θέση. Αφγανιστάν(128ο, +22) σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο, χάρη στο γεγονός ότι Δεν δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή. Είναι, ωστόσο, αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, ιδίως με την απόσυρση των ξένων στρατευμάτων.
Και ... μεγάλους καταρράκτες
Μάλι (99ου, -74) καταχωρήθηκε η μεγαλύτερη πτώση του δείκτη, ως αποτέλεσμα όλων των αναταραχή το 2012. Το στρατιωτικό πραξικόπημα στο Μπαμάκο στις 22 Μαρτίου και την εξαγορά του βορρά από ένοπλους ισλαμιστές αυτονομιστές και Τουαρέγκ εκτίθενται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα βόρεια με τη λογοκρισία και τη βία. Τανζανία (70η, -36) βυθίστηκε περισσότερο από 30 θέσεις, διότι, σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε ενώ καλύπτει μια διαδήλωση και άλλο δολοφονήθηκε.
Πληγούν από την κοινωνική και οικονομική διαμαρτυρίες, το Σουλτανάτο του Ομάν (141η), βύθισε 24 θέσεις, η μεγαλύτερη πτώση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική το 2012. Περίπου 50 δικτυοναύτες bloggers και διώχθηκαν για έσχατη majesté ή κυβερνο-έγκλημα τέλη του 2012. Όχι λιγότεροι από 28 έχουν καταδικαστεί το Δεκέμβριο μόνο, σε δοκιμές που καταπατήθηκαν τα δικαιώματα της υπεράσπισης.
Οι δημοσιογράφοι στο Ισραήλ (112η, -20) έχουν πραγματική ελευθερία της έκφρασης, παρά την ύπαρξη της στρατιωτικής λογοκρισίας, αλλά η χώρα έπεσε στο δείκτη λόγω της στόχευσης του ισραηλινού στρατού των δημοσιογράφων στα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Στην Ασία, η Ιαπωνία (53η, -31) έχει επηρεαστεί από την έλλειψη διαφάνειας και σχεδόν μηδενικό σεβασμό για την πρόσβαση σε πληροφορίες για θέματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με Φουκουσίμα. Αυτή η απότομη πτώση θα πρέπει να ηχήσει έναν συναγερμό. Μαλαισία (145ος, -23) έχει πέσει στο χαμηλότερο όλων των εποχών θέση του επειδή η πρόσβαση στην πληροφόρηση γίνεται όλο και πιο περιορισμένη. Η ίδια κατάσταση επικρατεί στην Καμπότζη (143ος, -26), όπου αυταρχισμού και λογοκρισίας αυξάνονται. Μακεδονίας (116η θέση, -22) έχει πέσει επίσης περισσότερες από 20 θέσεις μετά την αυθαίρετη απόσυρση των αδειών στα μέσα ενημέρωσης και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος για τους δημοσιογράφους .
Ποικίλες επιπτώσεις των μεγάλων κινημάτων διαμαρτυρίας
Δείκτη του προηγούμενου έτους χαρακτηρίστηκε από σημαντικές εξελίξεις ειδήσεις του Αραβικού άνοιξη και το βαρύ τίμημα που καταβάλλεται από εκείνες που καλύπτουν τις κινήσεις διαμαρτυρίας.Μια σειρά από σενάρια έχουν δει το 2012, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως η Τυνησία , η Αίγυπτος και η Λιβύη , όπου η αλλαγή καθεστώτος έχει λάβει χώρα, χώρες όπως η Συρία και το Μπαχρέιν , όπου εξεγέρσεις και η καταστολή που προκύπτει είναι ακόμη σε εξέλιξη, και χώρες όπωςτο Μαρόκο , η Αλγερία , το Ομάν , την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία , όπου οι αρχές έχουν χρησιμοποιήσει τις υποσχέσεις και να εκτονώσει συμβιβασμό καλεί τα πολιτικά και / ή κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές.
Μερικές από τις νέες κυβερνήσεις γεννήσει από αυτά τα κινήματα διαμαρτυρίας έχουν μετατραπεί σε δημοσιογράφους και δικτυοναύτες που καλύπτει τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες αυτών των κινημάτων »για περισσότερη ελευθερία. Τι με νομικά κενά, αυθαίρετες ραντεβού των αρχηγών κρατικά μέσα ενημέρωσης, σωματικές επιθέσεις, δοκιμές και έλλειψη διαφάνειας, Τυνησία (138η, -4) και την Αίγυπτο (158ο, +8) παρέμειναν σε μια αξιοθρήνητη επίπεδο του δείκτη και έχουν αναδείξει το εμπόδια που Λιβύη (131ο, +23) πρέπει να αποφεύγεται, ώστε να διατηρήσει τη μετάβασή της σε ένα ελεύθερο Τύπο.
Η θανατηφόρα χώρα για τους δημοσιογράφους το 2012 ήταν η Συρία (176ου, 0), όπου οι δημοσιογράφοι και δικτυοναύτες είναι τα θύματα ενός πολέμου που διεξάγεται πληροφορίες τόσο από το καθεστώς του Άσαντ, το οποίο σταματά μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πατάξει και να επιβάλει μια νέα συσκότισης, και από παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που είναι όλο και πιο ανεκτικοί της διαφωνίας. Στο Μπαχρέιν (165η, +8) η καταστολή ας ελαφρά, ενώ στην Υεμένη (169η, +2) οι προοπτικές εξακολουθούν να διαταραχθεί, παρά την αλλαγή της κυβέρνησης. Ομάν (141ο, -24) μειώθηκαν σημαντικά εξαιτίας ενός κύματος συλλήψεων του δικτυοναύτες.
Άλλες χώρες που έχουν πληγεί από τις διαμαρτυρίες είδε τις αλλαγές προς το καλύτερο και χειρότερο.Βιετνάμ (172ο, 0) δεν κατάφερε να ανακτήσει τις έξι θέσεις που απωλέσθηκαν κατά το προηγούμενο δείκτη. Δεύτερη μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο για δικτυοναύτες, έχει παραμείνει στο κάτω μέρος δέκα. Ουγκάντα ​​(104η, +35) έχει ανακτήσει μια πιο κατάλληλη θέση, αν και δεν έχει πάει πίσω εκεί που ήταν πριν από την πάταξη διαδηλώσεων το 2011. Αζερμπαϊτζάν (156η , +6) και Λευκορωσία(157th, +11) και οι δύο έπεσαν πέρυσι μετά τη χρήση βίας για την καταστολή διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης και αυτό το έτος που μόλις επέστρεψε προς άθλιες πρώην θέσεις τους. Χιλή (60η, +20) άρχισε να ανακάμπτει μετά από πτώση από τριακοστό τρίτο με ογδοηκοστά του δείκτη του προηγούμενου έτους.
Η πολιτική αστάθεια θέτει τους δημοσιογράφους στο μάτι του κυκλώνα
Η πολιτική αστάθεια έχει συχνά μια διχαστική επίδραση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και το καθιστά πολύ δύσκολο να παράγουν ανεξάρτητα αναφερόμενες ειδήσεις και πληροφορίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απειλές και σωματικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και του προσωπικού εκκαθαρίσεις είναι κοινά. Μαλδίβες (103ος, -30) μειώθηκαν απότομα μετά την απομάκρυνση του προέδρου σε μια υποτιθέμενη πραξικόπημα, που ακολουθείται από απειλές και επιθέσεις κατά δημοσιογράφων θεωρούνται υποστηρικτές του. Στην Παραγουάη (91οι, -11), την απομάκρυνση του προέδρου σε μια κοινοβουλευτική "πραξικόπημα" στις 22 Ιούν 2012 είχε μεγάλο αντίκτυπο στην κρατική ραδιοτηλεόραση, με ένα κύμα των αυθαίρετων απολύσεων με φόντο την άδικη κατανομή συχνοτήτων.
Γουινέα-Μπισάου (92η, -17) μειώθηκε απότομα, γιατί ο στρατός ανέτρεψε την κυβέρνηση μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών και επέβαλε στρατιωτικό λογοκρισία στα μέσα ενημέρωσης. Στο Μάλι (99ος, -74), ένα στρατιωτικό πραξικόπημα καύσιμο ένταση, πολλοί δημοσιογράφοι επιτέθηκαν στην πρωτεύουσα και ο στρατός ελέγχει τώρα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Αυτός ο δείκτης δεν αντικατοπτρίζει την αναταραχή Ιανουάριο 2013 στηνΚεντροαφρικανική Δημοκρατία (65ος, -3), αλλά ο αντίκτυπός της στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης είναι ήδη μια πηγή της ακραίας ανησυχίας.
«Περιφερειακή μοντέλα" που βρέθηκαν θέλουν
Σε όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου, με επιρροή χώρες που θεωρούνται ως «περιφερειακά μοντέλα" έχουν πέσει στο ευρετήριο. Βραζιλία (108η, -9), η οικονομική μηχανή της Νότιας Αμερικής, συνέχισε πτώση του περασμένου έτους, επειδή πέντε δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους το 2012 και επειδή των επίμονων προβλημάτων που επηρεάζουν την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης. Στην Ασία, ηΙνδία (140η, -9) είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2002, λόγω της αύξησης της ατιμωρησίας για τη βία κατά των δημοσιογράφων και τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο, επειδή συνεχίζει να αυξάνεται.Κίνα (173ο, +1) δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι βελτίωσης. Φυλακές του εξακολουθούν να κατέχουν πολλοί δημοσιογράφοι και δικτυοναύτες, ενώ όλο και πιο δημοφιλής λογοκρισία του Διαδικτύου εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την πρόσβαση στις πληροφορίες.
Στην Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία (148ος, -6) έχει πέσει και πάλι, επειδή, μετά την επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία, η καταστολή έχει ενταθεί σε απάντηση σε μια άνευ προηγουμένου κύμα των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης. Η χώρα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από την απαράδεκτη αποτυχία να τιμωρήσει όλους εκείνους που έχουν δολοφονηθεί ή επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους. Η πολιτική σημασία της Τουρκίας (154ος, -6) έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο λόγω της ένοπλης σύγκρουσης στη γειτονική Συρία, αλλά έχει πέσει και πάλι στο ευρετήριο. Είναι σήμερα η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για τους δημοσιογράφους, ειδικά εκείνων που εκφράζουν τις απόψεις των κρίσιμων αρχές σχετικά με το κουρδικό ζήτημα.
Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τη Νότια Αφρική (52η, -10), όπου η ελευθερία των πληροφοριών είναι μια πραγματικότητα. Έχει ακόμα μια αξιοσέβαστη κατάταξης, αλλά έχει γλιστρήσει σταθερά στο δείκτη και, για πρώτη φορά, δεν είναι πλέον στο top 50. Ερευνητική δημοσιογραφία απειλείται από την προστασία του Bill Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Δημοκρατίες ότι στάβλο ή πηγαίνετε σε αντίστροφη
Η κατάσταση είναι αμετάβλητο για μεγάλο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεκαέξι από τα μέλη της εξακολουθούν να είναι στο top 30. Αλλά το ευρωπαϊκό μοντέλο είναι διαλεύκανσης. Η κακή νομοθεσία δει το 2011 συνεχίστηκε, ιδιαίτερα στην Ιταλία (57η, +4), όπου δυσφήμηση δεν έχει ακόμη αποποινικοποιηθεί και τις κρατικές υπηρεσίες κάνουν επικίνδυνη χρήση των νόμων gag.Ουγγαρία (56η, -16) πληρώνει ακόμη το τίμημα των κατασταλτικών του νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είχαν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο εργασίας των δημοσιογράφων.Αλλά Ελλάδα 's δραματική πτώση (84η, -14) είναι ακόμα πιο ανησυχητικό. Το κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον για τους δημοσιογράφους της, οι οποίοι εκτίθενται σε δημόσια καταδίκη της βίας και από τις δύο εξτρεμιστικές ομάδες και την αστυνομία, είναι καταστροφική.
Ιαπωνία (53η, -31) έπεσε κατακόρυφα, λόγω της λογοκρισίας της πυρηνικής κάλυψη του κλάδου και την αδυναμία της να μεταρρυθμίσει το «κλαμπ Kisha" σύστημα. Πρόκειται για μια ανησυχητική πτώση για μια χώρα που έχει συνήθως μια καλή κατάταξη. Αργεντινή (54ος, -7) υποχώρησε εν μέσω αυξανόμενης έντασης μεταξύ της κυβέρνησης και ορισμένα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με ένα νέο νόμο για τη ρύθμιση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.
Δείτε το ερωτηματολόγιο
Διαβάστε την έκθεση
Ο δείκτης αυτός έχει γίνει χάρη στη βοήθειά σας. Κρατήστε την υποστήριξη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου