~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018.................Σελίδες προβληματισμού -πολιτών της Ανατολικής Αττικής- για κοινωνικές ανατροπές
......ΟΧΙ στα μνημόνια... στηρίζουμε μια Αριστερή λύση... Περιμένουμε και τους δικούς σας προβληματισμούς για την πολιτική κατάσταση
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση...

"η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της ε.ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [ο δρόμος της αριστεράς]

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Έτος Λαμπράκη το 2013 - παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Τριγάζη με τίτλο «Ο Λαμπράκης και το Κίνημα Ειρήνης»



Eπίκαιρος 50 χρόνια 

μετά o Λαμπράκης



«Εχουν περάσει 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά τα όσα συμβολίζει όπως και ο αγώνας του για την ειρήνη είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ», ήταν το μήνυμα που πέρασε στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Τριγάζη με τίτλο «Ο Λαμπράκης και το Κίνημα Ειρήνης».


getFileΑνάμεσα στους ομιλητές ήταν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εντόπισε αρκετές ομοιότητες της σημερινής κατάστασης με εκείνη του 1963. Χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ιδεολογικό συγγενή με τους παρακρατικούς μηχανισμούς της δεκαετίας του 1960, επισήμανε ότι ξανά σήμερα καταπατώνται συνταγματικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα, παρομοίασε τον «πόλεμο» που δέχεται το κόμμα του από μερίδα των ΜΜΕ με την ψυχροπολεμική προπαγάνδα κατά της ΕΔΑ και δεσμεύθηκε για τη θέσπιση συνταγματικού άρθρου που θα απαγορεύει την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στην ελληνική επικράτεια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τιμητικές οι κατηγορίες
Ακόμη, δεν άφησε ασχολίαστη την επίθεση του Γιάννη Πρετεντέρη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον της από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο μόνο τιμητικές μπορεί να είναι, πεισμώνοντας τα στελέχη της Αριστεράς ακόμα περισσότερο.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης, χαρακτήρισε το βιβλίο άρτιο ιστορικά και τόνισε ότι το επίσημο ελληνικό κράτος πρέπει να απολογηθεί για εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρος των πολιτών του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εκτελέσεις αγωνιστών της Αριστεράς.
«Σε αυτό το έργο υπάρχουν σπουδαία στοιχεία για την προσωπικότητα του Λαμπράκη. Η απώλειά του ήταν τεράστια. “Μάρτυρας” δεν υπήρξε μόνο ο ίδιος αλλά ολόκληρη η Aριστερά. Ο Λαμπράκης είχε τη δυνατότητα να αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας. Τα ελληνικά ΜΜΕ σήμερα δεν δίνουν βήμα στην κοινωνία», είπε ο Αριστείδης Μανωλάκος, ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη και μέλος του Δ.Σ της Ανεξάρτητα ΜΜΕ Α.Ε., και συνέχισε: «Ο Λαμπράκης άφησε σπουδαία κληρονομιά στον πολιτισμό και στο φοιτητικό κίνημα. Η συγκρότηση της Νεολαίας Λαμπράκη ανέδειξε μια νέα μετεμφυλιακή γενιά ενεργών πολιτών και ενθάρρυνε την πολιτική δράση. Το φιλειρηνικό κίνημα που προερχόταν από την Αριστερά είχε χαρακτηριστεί φιλοσοβιετικό αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια προσπάθεια να ξεφύγουμε από τον διπολικό κόσμο της εποχής».

Τέλος, ο Πάνος Τριγάζης υπέδειξε την κούρσα των εξοπλισμών με την Τουρκία ως υπεύθυνη για μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους, χαρακτηρίζοντας το φιλειρηνικό κίνημα ως σημαντικό πόλο αντίστασης στη βία και τον νεοναζισμό. Χρέη συντονίστριας εκτελούσε η γιατρός-συγγραφέας Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου.




____________________________
Του Μ.-Α. Κωνσταντόπουλου
09/04/2013
http://www.efsyn.gr/?p=38495

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου