~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018.................Σελίδες προβληματισμού -πολιτών της Ανατολικής Αττικής- για κοινωνικές ανατροπές
......ΟΧΙ στα μνημόνια... στηρίζουμε μια Αριστερή λύση... Περιμένουμε και τους δικούς σας προβληματισμούς για την πολιτική κατάσταση
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση...

"η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της ε.ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [ο δρόμος της αριστεράς]

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση του «Μετώπου για την Ανατροπή»Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι.-
Οι τελευταίες συναντήσεις των συνδικαλιστικών Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ με τους συναρμόδιους υπουργούς επιβεβαίωσαν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ξεριζώσει κάθε ασφαλιστική κατάκτηση του κλάδου στο πλαίσιο της συνολικής μνημονιακής ασφαλιστικής αντι-μεταρρύθμισης εις βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.
Και αυτό γίνεται πλέον πραγματικότητα μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες.
Το νομοσχέδιο στο οποίο αποτυπώνεται αυτό το έγκλημα – το μεγαλύτερο μετά το PSI του 2012 – είναι έτοιμο και στα χέρια των «Θεσμών» για περαιτέρω …βελτιώσεις εις βάρος μας.
Προβλέπει :
  • Την ενσωμάτωση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στο μεγάλο ενιαίο ασφαλιστικό Ταμείο με μοναδικό σκοπό και στόχο την απαλλοτρίωση των αποθεματικών του.
  • Την σιωπηρή συρρίκνωση και μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε ένα ταμείο (επαγγελματικό) μόνο για την υγείακαι αποκλειστικά για τους εργοδότες και όσους ελάχιστους εργάζονται με συμβάσεις και με εξοστρακισμό συνταξιούχων και ανέργων.
  • Οι επικουρικές μεταφέρονται στο ενιαίο επικουρικό ταμείο και η υγεία στον ΕΟΠΠΥ.
  • Νομιμοποιεί σαν βασική μορφή εργασίας αυτή με το μπλοκάκικαι περιθωριοποιεί έμμεσα τις συλλογικές συμβάσεις.
  • Εντάσσει το αγγελιόσημο ή έστω ό,τι μείνει από αυτό στην εξυπηρέτηση του παραπάνω σχεδιασμού στο κομμάτι που αφορά τον δημόσιο τομέα και αποκόπτει τον ΕΔΟΕΑΠ.
Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για «αλλαγές» αλλά για θεμελιακές ανατροπές κάθε ασφαλιστικού και εργασιακού δικαιώματος. Δημιουργεί έτσι όλες τις προϋποθέσεις για τον πλέον ασφυκτικό έλεγχο και στο περιεχόμενο της δουλειάς των εργαζόμενων στον κλάδο τόσο από τους ιδιώτες εργοδότες όσο και από το κράτος.
Είναι προφανές ότι οι ανατροπές αυτές αφαιρούν κάθε υλικό υπόβαθρο για την ύπαρξη και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου όπως ήταν μέχρι σήμερα, αφαιρώντας τους στην ουσία την «αποκλειστικότητά» τους στην πρόσβαση των μελών τους σε τρία βασικά δικαιώματα: ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις, χρηματοδότηση.
Για όλα αυτά είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα αλλά οι μοναδικές κινητοποιήσεις των προεδρείων των συνδικαλιστικών μας φορέων και ειδικά της ΠΟΕΣΥ – που είχε για αρκετό καιρό υποκαταστήσει όλους – ήταν οι αλλεπάλληλες ανεπίσημες και επίσημες συναντήσεις με αυτούς που τελικά μας «σφάζουν» στην ποδιά των «Θεσμών»… Το ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο κλάδος επέλεξε να αγνοεί την πραγματικότητα και να παρακολουθεί τις προετοιμασίες της εργασιακής και ασφαλιστικής σφαγής του.  
Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη «αναμονή».
Οι εκπρόσωποι του Μετώπου για την Ανατροπή στο ΔΣ και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, καθώς και η μειοψηφία που “φυλάσσει Θερμοπύλες” στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, έχουν ήδη καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη διοργάνωση ενός έκτακτου συνεδρίου για το ασφαλιστικό, όπου θα εκπροσωπηθούν με τον πιο δημοκρατικό και μαζικό τρόπο, όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ – φυσικά και οι συνάδελφοί μας από τα ηλεκτρονικά και άλλα Μέσα που παραμένουν εκτός Ενώσεων και ασφάλισης.
Η παραπάνω συγκεκριμένη πρόταση πρέπει να είναι ενταγμένη σε ένα συνολικότερο σχέδιο δυναμικής και αταλάντευτης αντίδρασης του κλάδου με βασικό όπλο την απεργία διαρκείας που θα συνοδεύεται από μία πλατιά ενημερωτική εκστρατεία και θα απευθύνεται τόσο στους συναδέλφους (που σε μεγάλο βαθμό –με κύρια ευθύνη των συνδικαλιστικών «ηγεσιών») δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη δραματικότητα της κατάστασης, όσο και –πρωτίστως- σε όλη την κοινωνία με έμφαση στους εργαζόμενους και τους άνεργους που κατεβαίνουν στους δρόμους. Η ενότητα στη δράση μαζί με όλη την κοινωνία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση του κοινού μας αγώνα προκειμένου να εξουδετερώσουμε εγκαίρως και τα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργούνται σε αγαστή συνεργασία κυβέρνησης-τροϊκανών-εργοδοτών και διαφόρων «προθύμων» συνεργατών τους.
Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση στην κάθοδο σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου των ΜΜΕ σε συντονισμό με όλους τους κινητοποιούμενους κλάδους της κοινωνίας, θα αποτελέσει έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών-εργασιακών μας δικαιωμάτων και της ίδιας της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης.
Χορτάσαμε από «επαναστατικές» ανακοινώσεις! Ήρθε η ώρα των αποφάσεων που ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ !
Μας το είπαν σε όλους τους τόνους: «Ξεχάστε το ταμείο σας!».
Με όπλα την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να αποτρέψουμε –όσο είναι καιρός- τα σχέδιά τους.
Στις παρούσες συνθήκες, η ΣΙΩΠΗ, είναι Συνενοχή!

Είμαστε οι πολλοί και το δίκιο είναι με το μέρος μας!

Θα νικήσουμε! Αρκεί να το θελήσουμε!

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ *

* Το «ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» είναι μετωπικό συνδικαλιστικό σχήμα στα ΜΜΕ (με ένα μέλος στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ) και αποτελείται από την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) και το «Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων» (3 μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη  (Ασύνταχτος Τύπος, Δημοσιογραφική  Ενότητα, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και αγωνιστές συνάδελφους στα ΜΜΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου