~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018.................Σελίδες προβληματισμού -πολιτών της Ανατολικής Αττικής- για κοινωνικές ανατροπές
......ΟΧΙ στα μνημόνια... στηρίζουμε μια Αριστερή λύση... Περιμένουμε και τους δικούς σας προβληματισμούς για την πολιτική κατάσταση
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση...

"η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της ε.ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [ο δρόμος της αριστεράς]

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η απάντηση με συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκέμβρη είναι επιτακτική ανάγκη


   ΠΟΛΙΤΙΚΗ    

Δημήτρης Τζανακάκης

Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση...
Η αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η απάντηση με συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκέμβρη είναι επιτακτική ανάγκη. Εκείνη τη μέρα, πρέπει πραγματικά να βουλιάξουν οι δρόμοι από τα απεργιακά παλλαϊκά συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός και κυρίως οι αναφορές σε παλιότερους νόμους, που αποτελούν «καλούπι» για τα μέτρα που τώρα σχεδιάζονται, σημαίνουν απεργιακό συναγερμό. Κυβέρνηση και εργοδοσία πάνε να «εξοικονομήσουν» περίπου 1,8 δισ. ευρώ μέσα στο 2016 από το Ασφαλιστικό και αυτό το ποσό μεταφράζεται σε μέτρα σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Επομένως, ανεξάρτητα από τα συγκεκριμένα μέτρα που θα επιλεγούν, η χρονιά που έρχεται θα βρει τους συνταξιούχους σε ακόμα χειρότερη μοίρα από την προηγούμενη σε ό,τι αφορά το ύψος των εισφορών, που αυξάνεται, τον εργάσιμο βίο, που επιμηκύνεται, και τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, που μειώνονται.
Επιπλέον, τα νέα μέτρα προστίθενται σ' αυτά που πάρθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και διατηρούνται αυτούσια από τη σημερινή. Επομένως, «κάθε χρόνο και χειρότερα» για το λαό...
Με νόμους και διευκρινιστικές εγκυκλίους που εντάσσονται στα «προαπαιτούμενα», η κυβέρνηση αύξησε μέχρι και 17 χρόνια τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, μείωσε τις συντάξεις μέσω της αύξησης των εισφορών για την Υγεία και της επιβολής ανάλογης εισφοράς στις επικουρικές συντάξεις, που δεν υπήρχε.
Τώρα δρομολογείται η επόμενη φάση της επίθεσης, με τον αντιασφαλιστικό νόμο που θα επιχειρήσει να «περάσει» μέσα στο Δεκέμβρη. Βασικά χαρακτηριστικά και αυτού του νόμου είναι η παραπέρα μείωση των συντάξεων και η αύξηση των εισφορών για τους ασφαλισμένους.
Ταυτόχρονα, οι νέες ενοποιήσεις των Ταμείων κύριας ασφάλισης - πιθανότατα σε ένα «υπερ-ταμείο» - θα οδηγήσουν σε εξίσωση όλων προς τα κάτω σε ό,τι αφορά τις παροχές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την Πρόνοια, ενώ με τη θέσπιση «ενιαίων κανόνων» για όλους τους ασφαλισμένους - εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες - όπως εξαγγέλλει η κυβέρνηση, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών για τη μικρομεσαία αγροτιά είναι «ένα το κρατούμενο».
Ειδικά για τους αγρότες, οι «καμπάνες» έχουν ήδη αρχίσει να χτυπούν επικίνδυνα. Στον προϋπολογισμό εγγράφονται επιπλέον 102 εκατ. ευρώ εισπράξεις του ΟΓΑ από εισφορές και ταυτόχρονα μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 145 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση απειλεί με διακοπή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όσους δεν αποπληρώσουν έγκαιρα το χαράτσι που επιβάλλεται από την υποχρεωτική μεταφορά χιλιάδων ασφαλισμένων σε ανώτερη κλάση, που συνοδεύεται από αύξηση εισφορών.
Αν αυτά γίνονται τώρα, εύκολα φαντάζεται κανείς πόσοι μικρομεσαίοι αγρότες θα βρεθούν ξεκρέμαστοι όταν τριπλασιαστούν οι εισφορές τους! Να γιατί η μικρομεσαία αγροτιά έχει κάθε λόγο να κλιμακώσει την πάλη της, αλλά και να συμμετάσχει μαζικά στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 3 Δεκέμβρη.
Τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση δεν συνιστούν έκπληξη. Η στόχευση είναι σαφής: Στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης, να απαλλαγεί η εργοδοσία από το κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης και το κράτος να εξοικονομήσει χρήματα που θα γίνουν επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο. Αυτό είναι το «κουκούτσι» κάθε αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης και εκεί πρέπει να στοχεύσει η πάλη των εργαζομένων, ενισχύοντας μέσα από κάθε μάχη τα αντιμονοπωλιακά - αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά της.

________________
(Από την στήλη «Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ» του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»)
http://www.rizospastis.gr/columnStory.do?publDate=27%2F11%2F2015&id=16034&columnId=7401

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου