~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018.................Σελίδες προβληματισμού -πολιτών της Ανατολικής Αττικής- για κοινωνικές ανατροπές
......ΟΧΙ στα μνημόνια... στηρίζουμε μια Αριστερή λύση... Περιμένουμε και τους δικούς σας προβληματισμούς για την πολιτική κατάσταση
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση...

"η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της ε.ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [ο δρόμος της αριστεράς]

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Αλ. Μητρόπουλος: Έρχονται μειώσεις στις συντάξεις

   Πολιτική  

Αποθρασύνεται ο κομισάριος συντάξεων του ΔΝΤ κ.Πίτερ Ράτκλιφ. Εκβιάζει για την υπογραφή «Μνημονίου Συνεργασίας» από τους Διοικητές όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων. Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα τον διορισμό του, τονίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αλέξης Μητρόπουλος.
Η δήλωση του Αλ. Μητρόπουλου:
Στις 18-5-2014 είχαμε αποκαλύψει τον διορισμό του κ.Πίτερ Ράτκλιφ (Peter Ratcliffe), εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ για τις συντάξεις, ως Επιτρόπου (Κομισάριου) συντάξεων, με γραφείο μάλιστα δίπλα στου κ.Υπουργού Εργασίας!!
Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι ο κ.Ράτκλιφ προωθεί προς υπογραφή «Μνημόνιο Συνεργασίας» ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών και τους Διοικητές όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Απώτερος στόχος τού πρωτοφανούς σε σύλληψη και παρέμβαση «Μνημονίου Συνεργασίας» είναι η συλλογή των στοιχείων ενόψει της προετοιμασίας για τη μείωση των επικουρικών και κύριων συντάξεων από 1-1-2015.
Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα τον διορισμό του Επιτρόπου Συντάξεων κ.Peter Ratcliffe και να διακόψει τη συνεργασία μαζί του, αφού έχει ως αποκλειστικό καθήκον την παρακολούθηση της μείωσης των συντάξεων.
Καλούμε κυβέρνηση και Τρόικα να επιστρέψουν τα 60 περίπου δις που έχει απολέσει το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας μας από τις συνέπειες του Μνημονίου (κούρεμα-PSI, ανεργία, μείωση μισθών, μείωση κρατικής επιχορήγησης, μείωση εργοδοτικών εισφορών, κατάργηση κοινωνικών πόρων κ.α.).
Καλούμε άμεσα κυβέρνηση και Τρόικα να επιστρέψουν τις απώλειες από το κούρεμα των αποθεματικών τους (PSI) που υπέστησαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Καλούμε τη μνημονιακή κυβέρνηση να μην τολμήσει την εφαρμογή από 1-1-2015 των δρακόντειων ρητρών «μηδενικού ελλείμματος» για τις επικουρικές και «εγγύησης μόνο της βασικής» για τις κύριες συντάξεις.
Καλούμε τους ασφαλισμένους να μην δεχτούν άλλες μειώσεις στις συντάξεις τους και να αγωνιστούν να αποτραπεί ο νέος γύρος της «επιδοματοποίησης» των συντάξεων τους που έχουν σχεδιάσει και προωθούν μεθοδευμένα οι κυβέρνηση και Τρόικα.
Διαβεβαιώνουμε ασφαλισμένους συνταξιούχους ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα προστατεύσει τις συντάξεις τους και θα διασφαλίσει αξιοπρεπές επίπεδο ζωής των ιδίων και των οικογενειών τους.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να εμπιστευτεί την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των πολιτικών εξελίξεων που βρίσκονται μπροστά μας.
- από το: http://left.gr/news/al-mitropoylos-erhontai-meioseis-stis-syntaxeis#sthash.JBRgRYGb.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου