~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018.................Σελίδες προβληματισμού -πολιτών της Ανατολικής Αττικής- για κοινωνικές ανατροπές
......ΟΧΙ στα μνημόνια... στηρίζουμε μια Αριστερή λύση... Περιμένουμε και τους δικούς σας προβληματισμούς για την πολιτική κατάσταση
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση...

"η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της ε.ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [ο δρόμος της αριστεράς]

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα

Ως "άλλοθι" για μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της νέες ρυθμίσεις του νόμου «περί επίορκων» και καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, στην Αθήνα στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, που διοργανώνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC)
Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η επιμονή της Τρόικας για 25.000 απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα μέχρι το τέλος του έτους και η παθητική στάση που ακολουθεί η Κυβέρνηση δρομολογούν νέα βίαιη συρρίκνωση των Δημοσιών Υπηρεσιών με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για την ελληνική κοινωνία.
Οι επιταγές των δανειστών και ο τρόπος που η Κυβέρνηση προσπαθεί να τις υλοποιήσει καθιστούν προσχηματικούς τους ισχυρισμούς περί «εφαρμογής προγράμματος μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης», «ορθολογικής οργάνωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών» και «κατανομής του προσωπικού μέσω του προγράμματος κινητικότητας», αλλά και ανυπόστατους που στοχεύουν και πάλι στην εξαπάτηση της Ελληνικής κοινωνίας.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαρακτηρίζει απολύτως απαράδεκτη την καταστρατήγηση κάθε έννοιας και κανόνα Δικαίου μέσω των νέων δρακόντειων διατάξεων που προωθούνται για την πειθαρχική διαδικασία. Δηλώνει δε κατηγορηματικά ότι απαιτείται πάταξη της παραβατικότητας σε κάθε περίπτωση που έχει αποδειχθεί μέσα από την ολοκλήρωση της ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας, η οποία πρέπει να συντελείται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι νέες ρυθμίσεις όμως του Ν. 4093/2012 «περί επίορκων» είναι απαράδεκτες και μοναδικό στόχο έχουν να αποτελέσουν το άλλοθι για μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας, υπονομεύεται η Δικαιοσύνη και η ίδια η Δημοκρατία!
Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι τα πραγματικά σοβαρά περιστατικά παραβατικότητας, εκείνα δηλαδή που χρήζουν άμεσης εκδίκασης και επιβολής ακόμα και της αυστηρότερης των ποινών (απόλυση), να εξισώνονται με ήσσονος σημασίας ζητήματα, τα οποία μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέονται με αυθαίρετες, αναιτιολόγητες και αναπόδεικτες παραπομπές Δημοσίων Υπαλλήλων στα Πειθαρχικά Συμβούλια.
Ο λαϊκισμός και οι ισοπεδωτικές λογικές που επιλέγει η Κυβέρνηση έχουν σαν αποτέλεσμα, αντί της δίωξης μερικών εκατοντάδων επίορκων, να μπαίνουν στο στόχαστρο 7.000 και πλέον Δημόσιοι Υπάλληλοι! Με αυτή τη λογική καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας, υπονομεύεται η Δικαιοσύνη και η ίδια η Δημοκρατία!
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε:
1. Να εισηγηθεί στο αυριανό Γενικό Συμβούλιο τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων και άλλων μορφών δράσης, με κεντρικούς στόχους την απόκρουση των επικείμενων απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα και την αντιμετώπιση της κυβερνητικής αυθαιρεσίας σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων.
2. Να καλέσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, στην Αθήνα στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, που διοργανώνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) για να διατρανώσουν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της Τρόικας και της Κυβέρνησης, που διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες, απαξιώνει τα κοινωνικά αγαθά και οδηγεί στο περιθώριο μεγάλα τμήματα της κοινωνίας
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ημερομηνία: 11/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου